Hej!


Jag och Kameron, min australienska pojkvan ar tillbaka I hans foraldrars hus I Ipswitch utanfor Brisbane. Vi tog ett jobb efter nyar pa en Lycheefarm pa Sunshine Coast Sippy Downs. Jobbet var pa fyra veckor.


Vi borjade 5.30 pa morgonen och plockade lychee fran traden I 4 timmer utan rast. Sem hade vi 30 min rast och sen in I sheddet for att jobba ca 2 h, 30 min rast sedan ca 2 timmar till. Helt ok jobb, hyfsat betalt, basta lonen kom da jag hade jobbat ca 50 h pa en vecka, da kom det in 940 dollar! Det va nice! Lonen  ligger pa standard 20.46 natt sant.


Fruktplockning ar helt ok, nu nar man fatt in en fot ar det lattare att hitta jobb. Sa nu har vi ett nytt jobb utan att ens ha letat eller vantat. Sa nu den 28 feb sa ska vi upp igen till samma omrade och plocka persimmon frukt. Har aldrig hort talas om frukten men satt att den vaxer pa trad. Stora trad. Sa det blir till att klattra pa stege igen.


Nu I slutet pa maj, borjan pa juni ska jag hem!! Jag ska hem till Sverige, underbara vackra lagomma Sverige! Men det blir bara pa en visit, Jag kommer tillbaka till Australien (som jag absolut alskar) efter nagra veckor. Sen vill jag resa vastkusten! Vill resa, campa och allt det dar igen.


Sa jag langtar. Finns massor av jobb I Perth sa forhoppningsvis efter Sverige att man kan aka ganska direct over till vastkusten.


Planerna ar stora men det ar inte en dans pa rosor.


Har man pengar kan australien vara det basta, haftigaste du kommer vara med om. Men nar pengarna sinar, bilen pajjar, eller natt annat kommer I vagen, da ar det tuft! Landet ar stort, det ar tufft att hitta jobb, det ar inte latt!!


Det enklaste jobbet att fa ar nog farmjobb, men avstanden ar stora sa chanson att du hittar jobb I narheten av dar man ar ar lika med noll. Beroende pa var du ar.


Har omkring sunshine/gold coast finns det olika typer av frukt och gronsaker sa har finns det lite att "valja" pa. Uppe I norr finns det mest bananer, och alla slass om de jobben! Och det ar inte latt jobb, inget glid jobb. Det ar tufft!!!

Det ar ormar, spindlar, fladdermoss, kackerlackor och grodor som kralar pa en, hoppar pa en eller rent av forsoker bita en (doda). Det ar langa pass, korta raster och skitigt oavsatt vad du gor.


Men ocksa ar det, det som ar Australien...

Men jag gillar det, man traffar pa sa mycket annat folk, australiensare och backpackpers! Det ar kanon. :)


Men farming ar inget jag kommer vilja gora livet ut den saken ar saker!


Nu ska vi satta pa en film och sova, nasta vecka borjar vi jobba igen = ut och talta och hanga I bushen.

Pinka ute bland odlorna, sitta vid elden och lyssna pa alla syrsor skrika sa hogt att man bloder ur oronen, ata burkmat, sova pa marken, satta pa sig fuktiga klader pa morgonen, bli biten av tusen mygg, se dodliga djur krala omkring... Allt det dar... Jippi.Har ar lite bilder fran nar jag och mina foraldrar reste ihop. De veckorna FLOG ivag! Som jag langtade efter att fa se de, och det var underbart att fa ha de har! Men jag saknar dem sa... Vi hade sa kul, helt fantastiskt att fa resa med dem!!!I Daintree rainforest


haha, ute I Whitsundays, alldeles solbranda =)


Barriarrevet, battur pa en dag


Sa vackert dar uppe I north qld


En aborginsk kvinna pratar om skogen


Whitsundays.. Sa vacket att det gor ont I ogonen


Spanar krokodil? I paronella park


Bambuforest


Whitsunday... I shall be back <3